"Bez rata ako Kijev ne provocira"

Zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov rekao je da Ukrajina nije neprijatelj Rusiji i odbio čak i teoretsku mogućnost rata između te dve zemlje.

Izvor: B92

Petak, 01.05.2015.

12:42

Default images
foto: Getty Images

“Nećemo ući u rat sa Ukrajinom ni pod kakvim uslovima. Ukrajina nam nije neprijatelj, a ja ne mogu da dozvolim bilo kakvu spekulaciju na tu temu. Mislim da Kijev ima dovoljno svesti i da nas neće provocirati“, naveo je Antonov.

Prvi saradnik ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua rekao je da ruske vlasti očekuju da Nemačka i Francuska iskoriste svoj uticaj na režim u Kijevu i da spreče eskalaciju sukoba u jugoistočnoj Ukrajini.

Na pitanje zašto Ukrajina nije učestvovala na Međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji u Moskvi, on je rekao da se to dogodilo zato što su ruski zvaničnici mislili da su ukrajinske kolege usmerile pažnju na mirno rešavanje konflikta.

“Nismo želeli da bilo koga uslovimo, a nadam se da će konflikt biti rešen mirnim sredstvima i da će ukrajinski eksperti u narednom periodu biti u mogućnosti da učestvuju na konferencijama u Moskvi i da će podeliti svoja iskustva“, istakao je Antonov.

On je ponovio reči predsednika Rusije Vladimira Putina da nema ruskih vojnika u Ukrajini i naveo da nema ništa više da doda na tu temu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: