"Neću više crtati lik Muhameda"

Glavni karikaturista francuskog satiričnog nedeljnika "Šarli ebdo" Lus izjavio je da više neće crtati karikature proroka Muhameda, prenosi danas AFP.

Izvor: B92

Sreda, 29.04.2015.

19:08

Default images
Foto: Screenshot

Lus je na naslovnoj strani nedeljinika nacrtao karikaturu Muhameda, nakon čega su u januaru ove godine džihadisti izvršili napad na redakciju lista u Parizu i ubili 12 ljudi.

"Neću više crtati lik Muhameda. To me više ne zanima", izjavio je karikaturista Lus.

Medu stradalima 7. januara ove godine bio je i glavni urednik lista Stefan Šarbone, kao i još trojica karikaturista poznatih u celoj Francuskoj kao Kabi, Tinjus i Volinski.

Napadaci su tokom napada vikali "Alah je veliki" i "Osvetili smo proroka", a bili su naoružani i raketnim bacacem.

Čitava svetska javnost ustala je nakon tog napada i solidarisala se sa satiričnim listom tokom višednevnih demonstracija kada su i političari i građani nosili transparente na kojima je pisalo "Svi smo mi Šarli".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: