Bilbord u CG:Ruski vojnik gazi NATO

Bilbord “zahvalnosti” Ruskoj Federaciji postavljen je u Baru, povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, javljaju podgoričke "Vijesti".

Izvor: vijesti.me

Sreda, 29.04.2015.

19:18

Default images
Foto: Thinkstock.com

"9. maj, Dan pobede - hvala Vam što postojimo“, piše sa obe strane bilborda koji je postavio Mirovni pokret “Ne u rat - Ne u NATO “ ispred zgrada u kojima su smešteni Osnovni sud, osnovni tužilac, političke partije i Opština Bar.

Na plakatu je i georgijevska lenta, tradicionalno rusko znamenje koje se nosi svakog 9. maja, i ruski vojnik u strojevom koraku, a ispod njegovih nogu su nacističke zastave i amblemi NATO-a.

Predsednik Mirovnog pokreta Gojko Raičević saopštio je da je to "samo jedna od planiranih aktivnosti" povodom obeležavanja 70. godišnjice pobede nad fašizmom, čija je centralna svečanost 9. maja u Moskvi.

“Ruski vojnik je simbol mira koji je vladao Evropom sve do agresije NATO-a na Republiku Srpsku i SR Jugoslaviju. U nadi da će pobediti razum i da će svetom zavladati mir, ovo je i podsećanje kako su prošli nacisti i upozorenje kako bi prošli neonacisti i naš skromni poklon sugrađanima ruske nacionalnosti i znak zahvalnosti oslobodiocima”, kazao je Raičević.

On je naglasio da Mirovni pokret, za razliku od aktuelne vlasti koja promoviše ulazak Crne Gore “u okupacione vojne strukture kao što je NATO“, baštini slobodarske vrednosti i tradiciju naroda “sa prostora kome pripadamo”.

"Posebno cenimo presudnu ulogu Rusije u pobedi nad fašizmom u Drugom svetskom ratu“, istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: