Kijev:Separatisti raketirali Avdiku

Ukrajinska vojska je saopštila da su proruski pobunjenici na istoku zemlje nastavili da koriste raketne lansere koje je trebalo da povuku po mirovnom sporazumu.

Izvor: B92

Utorak, 28.04.2015.

13:28

Default images
Foto: Beta/AP/Ilustracija

U saopštenju se navodi da su pobunjenici sinoć ispaljivali rakete "grad" na mesto Avdika, kod svog uporišta Donjecka.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko rekao je na konferenciji u Kijevu da stalno preti opasnost od nastavka rata.

"Rat bi mogao početi u svakom trenutku, ali smo spremni da uradimo sve što je u našoj moći da otklonimo sumnje", rekao je Porošenko.

OEBS je odgovoran za proveru pridržavanja mirovnog sporazuma o kojem su se dogovorili Francuska, Nemačka, Rusija i Ukrajina u Minsku.

Posmatračka misija OEBS u Ukrajini je sinoć saopštila da pobunjenici sprečavaju njene pripadnike da odu na mesta gde je, kako se sumnja, teško naoružanje.

Treći put za četiri dana pobunjenici su sprečili misiju da "slobodno pristupi istočnom delu Širokine", koja se nalazi na liniji fronta, nedeleko od luke Marijupolj, navela je misija u saopštenju.

Agencija Asošiejted pres navodi da je sukoba u tom delu Ukrajine bilo i do sada, ali su se poslednjih dana pojačali.

OEBS je naveo da su sukobi u nedelju u Širokini bili najteži od početka borbi u toj oblasti, sredinom februara.

U saopštenju se navodi da je misija primetila ispaljivanje desetine tenkovskih granata, kao i razmeštanje mnoštva drugog oružja zabranjenog mirovnim sporazumom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: