Indonezija:Stigli kovčezi za dilere

Ambulantna vozila sa kovčezima stigla su u indonežanski zatvor u kojem osam stranaca i jedan Indonežanin čekaju izvršenje smrtne presude.

Izvor: B92

Utorak, 28.04.2015.

10:52

Default images
Foto: Beta, AP

Njihove porodice došle su u poslednju posetu pre nego što osuđenici budu pogubljeni zbog šverca narkotika.

Osuđenicima je prošlog vikenda dato 72-časovno obaveštenje da će ih pogubiti streljački vod.

Indonežanske vlasti su ostale odlučne u nameri da pogube švercere droge uprkos osudi javnosti i brojnim pritiscima i pozivima stranih lidera i UN da ukinu smrtnu kaznu.

Na smrtnu kaznu osuđeni su dva državljana Australije, po jedan iz Brazila i Filipina, četiri iz Nigerije i jedan iz Indonezije.

Obaveštenje da će biti pogubljeni za najmanje 72 sata izazvalo je nove apele australijskih vlasti da budu pošteđeni smrtne kazne.

Apelu su se pridružili i australijski glumci, među kojima Džefri Raš, Gaj Pirs, Džoel Edgerton i Brajan Braun, koji su u video poruci tražili milost za osuđenike.

Predsednik Filipina Benigno Akino III apelovao je u ponedeljak, na marginama godišnjeg samita Asocijacije nacija Jugoistočne Azije, na predsednika Indonezije Džokoa Vidodoa da poštedi život osuđenoj Filipinki. Isto je učinio i svetski šampion u boksu Filipinac Meni Pakijao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: