Sutra Dan žalosti u RS

U RS sutra će biti Dan žalosti zbog terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku, u kojem je ubijen policajac, a dva policajca su ranjena.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 28.04.2015.

16:23

Default images
Foto: Tanjug

Tu odluku je donela Vlada RS, čija će delegacija sutra prisustvovati sahrani policajca Dragana Đurića u mestu Karakaj, kod Zvornika.

Pripadnik MUP-a Republike Srpske koji je ubijen u terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, biće sahranjen sutra uz najviše policijske počasti na groblju Karakaj u Zvorniku, rečeno je u MUP-u RS.

Đurić je rodjen 1967. godine u Banovićima, a pripadnik MUP-a RS bio je od aprila 1994. godine.

Njegovog oca Nikolu ubili su pripadnici tzv. Armije BiH, početkom rata, u banovićkom selu Željova, odakle je porodica poreklom, ali za taj zločin niko nije odgovarao, rekli su meštani i rodbina ubijenog policajca, prenela je RTRS.

Majka ubijenog policajca danas živi u Zvorniku, gde su Đurići izbegli u toku rata.

U terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, koji je sinoć izvršio Nerdin Ibrić (24) iz Sapne, ubijen je Đurić, dok su ranjeni policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Napadač je, uz poklič "Alahu ekber", oko 19 sati upao u prostorije policijske stanice i odmah počeo da puca iz automatske puške. Ubijen je u razmeni vatre sa policijom.

Inače, napad na policijsku stanicu u Zvorniku je treći teroristički čin u BiH u poslednjih nekoliko godina.

U napadu na policijsku stanicu automobilom-bombom u Bugojnu 2010. godine poginuo je policajac Tarik Ljubuškić, a godinu dana kasnije vehabija Mevlid Jašarević je kalašnjikovim pucao na Ambasadu SAD u Sarajevu i pri tom ranio jednog policajca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: