"Opasnost još preti u BiH"

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak je posle terorističkog napad na policijsku stanicu u Zvorniku upozorio da opasnost još preti.

Izvor: B92

Utorak, 28.04.2015.

12:26

Default images
Foto: Beta/AP

Crnadak je ocenio da je taj napad izveden "podlo i brutalno", te da nije reč o običnom incidentu koji se može zaboraviti danas ili sutra.

On je na konferenciji za novinare u Sarajevu poručio da posledice tog napada mogu biti opasne i dugoročne.

"To je bio napad na budućnost svih nas koji živimo ovde", jasan je Crnadak.

Kako je konstatovao, terorizam je globalna pretnja, ali bez obzira na to BiH ima obavezu da dokaže da je spremna da mu se suprotstavi.

"Meriće nas po tome kako ćemo reagovati i zato je reakcija tela vlasti od ključnog značaja", naveo je Crnadak i dodao da je napad u Zvorniku ujedno pokušaj zaustavljanja pozitivnih procesa nakon što je Evropska unija aktivirala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s BiH (SSP).

Prema njegovom mišljenju, prenosi Hina, državu čeka još izazova i verovatno će se ova bitka nastaviti, a ključno pitanje je "hoće li pobediti narod ili teroristi".

U terorističkom napadu u Zvorniku jedan policajac je ubijen, a dvojica su ranjena i njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

Napadač Nerdin ibrić ubijen je u rameni vatri sa policijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: