"Rusi,prvo o Krimu, pa o Jermenima"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Rusija treba da objasni svoje postupke u vezi s Krimom, pa onda da govori o pogromu nad Jermenima 1915.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2015.

15:26

Default images
Foto: Beta/AP

"To nije prvi put da Rusija upotrebi reč genocid govoreći o tom događaju. Ja sam lično tužan što je Putin tako postupio", izjavio je Erdogan, a preneo Rojters.

"Očito je ono što se događa u Ukrajini i Krimu. Rusi bi prvo trebalo to da objasne, pre nego što nazovu genocidom ono što se desilo u Otomanskom carstvu", rekao je predsednik Turske na konferenciji za štampu u Ankari.

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je na komemoraciji u Jerevanu 24. aprila, kojom je obeležena 100. godišnjica pogroma nad Jermenima za vreme Otomanskog carstva, da je stav Moskve o genocidu nad Jermenima nepromenjen, da je u pitanju nešto što ne može da se opravda.

"Rusija ostaje dosledna, uvek smo verovali da ne može da se opravda tako masovno ubijanje ljudi", rekao je on.

Putin je upozorio na povratak nacizma u mnogim zemljama i pozvao na razmišljanje u vezi s posledicama.

"Nažalost, sada u mnogim regionima sveta, neofašizam podiže glavu i radikalni nacionalisti teže za moći, vidimo da je antisemitizam sve jači, kao i manifestacije rusofobije", naveo je ruski predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: