"Sklanjanje Parka mira po dogovoru"

„Park mira“ na mostu preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici može biti uklonjen samo ako se dogovore gradonačelnici severnog i južnog dela grada, navodi Marko Đurić.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.04.2015.

20:15

Default images
Foto: Beta, AP

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je novinarima u Kosovskoj Mitrovici rekao da "Park mira" postoji po sporazumu koji je postignut avgusta prošle godine i da on može da bude uklonjen jedino onog trenutka kada bi gradonačelnici severne i južne Mitrovice oko toga postigli saglasnost.

On je podsetio da je "Park mira" izgrađen i da se sa početkom radova na izgradnji Trga cara Lazara u Mitrovici krenulo nakon uklanjanja betonske barikade u tom gradu a da je avgusta prošle godine postignut dogovor tzv. "Žbogarov plan u tri tačke".

"Prva tacka tog plana je status kvo na mostu, znači ništa se ne menja na mostu i neposredno oko njega, mi smo to tada prihvatili da se ne bi dovelo u pitanje postojanje 'Parka mira'. Onog momenta kada gradonačelnici postignu neku vrstu dogovora o tome kako će izgledati trajno rešenje za most u Kosovskoj Mitrovici, verovatno će biti rešavano i to pitanje", rekao je Đurić.

On je dodao da ono oko čega nema dileme i na čemu opština intezivno radi, je uređenje centralne gradske ulice u Kosovskoj Mitrovici, ulice Kralja Petra Prvog.

"Kao što smo najavili tada, prošlog leta, mislim da možemo očekivati prve korake vezane za izgradnju pešačke zone na osnovu odluke Skupštine opštine", kazao je đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: