Uspesi i neuspesi godine rada Vlade

Najveći uspeh Vlade Srbije do sada je Briselski sporazum, navodi novinarka Nadežda Gaće, dok Nebojša Krstić ističe da je to sve više proevropskih ljudi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2015.

21:47

Default images

Najbolja stvar koju je Vlada Srbije do sada uradila je svakako Briselski sporazum, navodi glavna urednica Novog magazina Nadežda Gaće.

„Onaj ko ne zna da je pitanje Kosova kamen oko vrata taj i ne treba da se bavi politikom. Druga dobra stvar su ekonomske reforme, koje su teške, ali idu ka konsolidaciji, a treće borba protiv korpucije“, istakla je Gaće nazahtev da nabroji tri najbolje stvari Vlade Srbije do sada.

S druge strane, marketinški stručnjak Nebojša Krstić je kao najveći uspeh Vlade Srbije naveo činjenicu da je premijer Vučić uspeo da deo biračkog tela prevede u proevropsku opciju.

„Tu govorimo o delu koji je bio antievropski, konzervativan ili radikalan. To je, pritom, deo koji je bio nedodirljiv za bilo kog ranije proevropskog lidera iz DOS-ovog šinjela“, navodi Krstić.

Na pitanje da li je to Aleksandru Vučiću bilo lakše da učini jer nema opoziciju koja mu se protivi, Krstić ističe da mu je zbog toga rad i olakšan i otežan.

„Vučić ne dobija kritiku koja bi ga usmeravala da se menja nakon grešaka i da ih više ne čini. U Srbiji zbog toga imamo politiku ad hominem i bez dijaloga“, rekao je Krstić

Kako ističe, jedino pitanje koje se nekome postavlja jeste da li je za Vučića ili bez njega.

„To je nezdrava stvar koja se krčka u srpskom političkom loncu. Međutim, ne može Vučić to sam da promeni, ali svakako da treba izbaciti ad hominem i uvesti politički dijalog“, ističe Krstić.

Nadežda Gaće je na to istakla da ono što nju zabrinjava jeste koncentracija desnih snaga u Srbiji.

„I pored svega što Šešelj radi i njegovih napada, rastu Dveri i druge stranke. Postigli su dogovor sa DSS o zajedničkoj saradnji. Kad bi bili izbori u Srbiji, desne stranke bi mnogo više ušle u parlament nego što bi trebalo za ovako krhku Srbiju“, ističe ona.

Na pitanje o ekonomskim reformama Nebojša Krstić ističe da ih posmatra kao laik, ali da kao čovek koji se bavi PR-om razume koliko je teško jednom političaru doneti odluke koje idu na uštrb njegove popularnosti.

„Odluka o smanjenju plata i penzija je nepopularna odluka. Ljudi ne osećaju boljitak, ali to ne znači da ga neće dočekati. Radujem se i pažljivo slušam poruke o tome i navode da je to samo ograničen rok i da će se desiti uskoro“, navodi Krstić.

Opšrinije u video-snimku

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: