"Ako Vučić izneveri, pašće"

Običan čovek mnoge stvari ne promišlja na racionalan način, već veruje, a Aleksandar Vučić je obezbedio mandat poverenja, kaže sociolog Vladimir Vuletić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2015.

16:59

Default images
Foto: B92

Vuletić je u Kažiprstu rekao da Vučić ima taj mandat, ali da će "pasti ako ne uspe da ga opravda".

"Učinjene su nepopularne mere, ali je popularnost premijera ostala visoka, tako da on može biti zadovoljan sa prethodnih godinu dana", rekao je Vuletić.

Ističući da na različite ljude različito utiču različiti faktori, Vuletić kaže da se za nepopularne mere kaže da se smatraju nužnima, a da se oko njih spore i ekonomisti. Ipak, za običnog čoveka stvari nisu tako egzaktne.

"Vučić je stekao poverenje. Jasno je da se vlast promenila pre tri godine, a sada SNS više od pedeset odsto poslanika i njena uloga je odlučujuća. Ali bez Vučića ne bi mogla da ima toliko, jer je on ključna figura i on obezbeđuje tu poziciju. Naravno da u vladi postoje razlike, ali i kada se pojave polemike u javnosti, stupa na delo Vučićev autoritet i kako on kaže, tako će i biti", rekao je Vuletić.

Kako kaže, ne treba očekivati da bilo ko reaguje na način koji bi mogao da bude suprotan mišljenju premijera.

"To obezbeđuje jedinstvo, ali se umanjuje inicijativa. Ni premijer ne razume najbolje tu situaciju, jer sa jedne strane hoćete da čovek ima odlučujuću reč, a sa druge strane hoćete inicijativu, to je teško spojivo", kaže Vuletić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: