"Kop isušen u skladu s rokovima"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da su radnici preduzeća "Južna Bačka" koji su isušivali površinski kop "Tamnava -zapadno polje" završili taj posao u roku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2015.

15:55

Default images
Foto: Beta

On je rekao da nije bilo kašnjenja i plaćanja penala. Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Lazarevcu, rekao da su radnici "Južne Bačke" kop napustili 26. aprila, što je, kako je rekao, u skladu s ugovorom sa Svetskom bankom.

"Sve je to Svetska banka odobrila. Tačno do 26. aprila. Pitajte (direktora RB Kolubara) Miću Grčića, u dan su izašli", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, radnici na isušivanju nisu probili rokove, niti platili penale, s obzirom na to da je to odobrila Svetska banka.

"Oni su od Svetske banke dobili produženje zbog prilika koje su bile na jezeru i sve je rađeno u dogovoru sa Svetskom bankom. Napustili su i ovde više nema vode, i nema ni penala, ni bilo čega", rekao je Vučić.

U novembru prošle godine Vučić je prilikom posete Rudarskom basenu Kolubara najavio da će proizvodnja na kopu Tamnava - zapadno polje početi već u decembru, a puna proizvodnja krajem januara ili početkom februara.

Vodu iz kolubarskog kopa ispumpavala su preduzeća "Energotehnika Južna Bačka" iz Novog Sada i rumunska firma "SC NESS Proiect Europa SRL".

Ispumpavanje u Rudarskom basenu Kolubara je počelo sredinom septembra, a rok za završetak posla je bio 90 dana.

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) je početkom godine objavila tekst u kojem je iznela sumnje da je tender za ispumpavanje mulja iz Kopa Tamnava namešten.

To je izazvalo burne reakcije predstavnika vlasti, a premijer Vučić je tada optužio BIRN da je plaćen da laže o Er Srbiji i nedavno o navodnim manipulacijama u izboru firme za ispumpavanje vode u kopu Tamnava.

Tender za ispumpavanje vode iz kopa Tamnava sproveden je u skladu sa važećim propisima i praksom, saopšteno je tada iz Svetske banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: