Krivična zbog snimanja sednice

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini opštine Surdulica Igor Kostić izjavio je da je lokalni odbor SPS protiv njega podneo krivičnu prijavu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 27.04.2015.

12:13

Default images

Prijava je podneta zbog navodnog "neovlašćenog snimanja sednice Skupštine i snimaka koji su postavljeni na Jutjubu".

Kostić je za agenciju Beta izjavio da je to "pritisak na odbornike SNS da prestanu sa iznošenjem dokaza o korupciji u opštini Surdulica, u kojoj je nedavno kablovska televizija, koja je u vlasništvu predsednika Skupštine opštine Surdulica Novice Tončeva, prestala da prenosi sednice Skupštine na kojima su izneti dokazi o zloupotrebama vlasti".

SPS je na vlasti u Surdulici, dok je SNS u opoziciji.

"U principu, to je smešna stvar, kolega je po mom ovlašćenju snimao moje nastupe na Skupštini kao odbornika SNS, znači snimanje nije bilo neovlašćeno, a nema nikakvog elementa krivičnog dela jer sednice Skupštine su javne i nisu objavljivani nikakvi tajni dokumenti", kazao je Kostić i dodao da se odlučio na takav korak jer više nije bilo prenosa skupštinskih sednica.

Kostić je rekao i da pored prilično napete situacije u Surdulici "nema političkog sukoba, već samo borbe države protiv korupcije", kao i da je poziv za saslušanje od tužioca, po prijavi opštinskog SPS-a, dobio u svojstvu građanina.

"Država je počela da funkcioniše i da vodi postupke, što nekome ko je godinama vršio vlast u opštini ne odgovara i zbog toga se diže tenzija i na političkom planu", rekao je Kostić.

SPS i SNS u Surdulici su do sada razmenili brojne međusobne optužbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: