Napadi sirijske vojske na Idlib

Najmanje 25 ljudi je ubijeno u vazdušnim napadima snaga sirijske vlade na grad Darkuš, u severozapadnoj provinciji Idlib.

Izvor: B92

Nedelja, 26.04.2015.

23:06

Default images

Ta provincija je u rukama pobunjenika, a podatke o stradalima objavila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

Prema ovom saopštenju, među poginulima ima i žena i dece, prenosi AFP.

Napadi režimskih snaga su usledili samo dan pošto su izgubile kontrolu nad ključnim strateškim mestom u pomenutoj provinciji - gradom Džisr al-Šugur, koji su zauzeli džihadisti Fronta Al-Nusra i njihovi saveznici.

Osvajanje Džisr al-Šugara je značajno jer se time preseca ključni put između vladinog uporišta Latakije i centralne provincije Hama, ističe direktor OHR Rami Abdel Rahman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: