Merkel telefonom kontroliše Ciprasa

Grčki premijer Aleksis Cipras i nemačka kancelarka Angela Merkel su se dogovorili da održavaju kontakt tokom pregovora između Grčke i njenih poverilaca.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.04.2015.

19:54

Default images
foto: Beta/AP

U telefonskom razgovoru Merkel i Cipras su izrazili zajedničku želju za stalnom komunikacijom tokom čitavog procesa pregovora kako bi se uskoro našlo povoljno rešenje, rekao je zvaničnik koji nije želeo da bude imenovan, prenosi Rojters.

On je dodao da će tehnički timovi Grčke i poverilaca, takozvane Briselske grupe, sutra održati telekonferenciju a u sredu se sastati kako bi ubrzali pregovore.

Na sastanku ministara finansija evrozone u Rigi posvećenom Grčkoj juče je izražena nada da će kritike upućene sa tog skupa ubrzati proces reformi koje Atina treba da sprovede kako bi dobila spasonosnih 7,2 milijardi evra kredita iz međunarodnog paketa pomoći.

Grčki ministar finansija Janis Varufakis rekao je,na sastanku evrogrupe u Rigi da između Atine i evropskih partnera još postoje nesuglasice koje moraju biti premošćene, ali da će dogovor biti ubrzo postignut, jer je to, kako kaže, jedina opcija koju Grčka ima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: