Serija bombaških napada u Bagdadu

Najmanje 18 civila je poginulo, a 44 su ranjena u talasu bombaških napada u i oko glavnog iračkog grada Bagdada, naveli su zvaničnici.

Izvor: B92

Nedelja, 26.04.2015.

14:57

Default images
Foto: Beta, AP

U Bagdadu se skoro svakodnevno dešavaju bombaški napadi na čijoj meti su uglavnom bezbednosne snage i šiitska većina.

Veruje se da iza tih napada stoje Islamska država i drugi sunitski ekstremisti.

Snage iračke vlade takođe se bore da isteraju ekstremiste Islamske države iz zapadne provincije Anbar i većeg dela severa zemlje.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova, brigadni general Sad Man Ibrahim rekao je u intervjuu za državnu televiziju da su vladine snage blizu da povrate grad Garmu, koji se nalazi odmah istočno od Faludže, koju drži Islamska država.

Ibrahim je dodao da se borbe vode i nedaleko od jezera Tartar, koje su borci Islamske države napale u petak, ubivši komandanta Prve vojne divizije, kao i desetak vojnika i oficira.

Ekstremisti iz Islamske države napali su juče granični prelaz između Iraka i Jordana trima automobilima-bombama, ubivši četiri iračka vojnika.

Islamska država je prošle godine zauzela veliki deo teritorije Iraka, ali je vojska, potpomognuta šiitskim dobrovoljačkim jedinicama i sunitskim paravojskama, počela postepeno da vraća zemlju pod svoju kontrolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: