Ban: Odustati od smrtne kazne

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun, pozvao je vlasti Indonezije da odustanu od izvršenja smrtne kazne nad grupom osuđenih zbog krijumčarenja droge.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.04.2015.

00:25

Default images
Foto: Beta/AP

Među optuženima je devetoro stranih državljani.

Desetoro osuđenih iz Australije, Francuske, Brazila, Filipina, Nigerije, Gane i Indonezije, nalaze se na ostrvu Nusakambangan, gde iščekuju skoro izvršenje smrtne kazne streljanjem, pošto im nije usvojena molba za pomilovanje.

Indonežanska vlada je ranije saopštila da je naložila pripremu za pogubljenje više ljudi osuđenih za trgovinu drogom, među kojima su većina stranci, uprkos oštroj osudi međunarodne zajednice.

Pre nekoliko dana, Evropska unija je oštro osudila nameru Indonezije da izvrši smrtnu kaznu nad jednim državljaninom Francuske, poručivši da to nije odgovor na problem trgovine drogom.

Indonezija ima veoma stroge zakone protiv droge i često osudjuje na smrt krijumčare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: