SNS: U APV 15 godina taoci Pajtića

Srpska napredna stranka saopštila je da su građani Vojvodine 15 godina "taoci kriminalnog režima Bojana Pajtića.

Izvor: B92

Nedelja, 26.04.2015.

15:25

Default images

Prema njihovim rečima, Bojan Pajtić nije ništa uradio za građane "osim kriminalno-finansijskih malverzacija, pljačkanja državnih fondova i banaka, pritiskanja medija, i razbijanja glava ljudima".

Reagujući na ranije saopštenje Demokratske stranke, koja je ocenila da je SNS ovih dana puna hvalospeva, ali da je nejasno šta slavi, jer "ulazi u četvrtu godinu svoje vlasti, a Srbiju je dovela u loše stanje", naprednjaci su upitali kada je predsednik DS i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić poslednji put bio na svom radnom mestu, zamolivši demokrate da navedu makar jednu stvar koju je uradio za građane te pokrajine "osim što im je ispraznio džepove i vojvođanski budžet".

"Takođe, pitamo Demokratsku stranku kada će da vrate opljačkane narodne pare, i kada ćemo da saznamo odakle im pare za jučerašnji miting, pošto im je mesecima račun u blokadi? Ko je platio one autobuse kojima su doveli sve svoje članove iz Srbije u Beograd, i koliko su narodnih para opljačkali ovaj put", upitali su naprednjaci.

Osim toga, potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić izjavio je danas da neki funkcioneri Demokratske stranke zavidnim rečima pokušavaju da bace ljagu na ono što oni nikada nisu bili sposobni da sami ostvare.

"Nećemo dozvoliti da oni čije su ruke toliko dugo bile zavučene u džepove gradjana, danas svojim otrovnim izjavama omalovaže nešto što niti su bili u stanju, niti su ikada imali nameru da sprovedu", poručio je Jovičić.

On je reagujući na ocenu šefa odbornicke grupe DS u Skupštini Beograda Balše Božovića da današnje potpisivanje ugovora za projekat "Beograd na vodi" predstavlja otimanje grada pred očima Beogradjana, istakao da je reč o projektu koji će po prvi put posle decenija pljačkanja i uništavanja srpske privrede, konačno dati i Beogradu i Srbiji šansu za novu i bolju budućnost.

"Za razliku od 600 propalih privatizacija, za razliku od 400.000 izgubljenih radnih mesta, za razliku od vračarskih pašnjaka, stranačkih razvojnih banki i preskupih autobusa i podzemnih kontejnera, mi našoj prestonici i našim gradjanima nudimo desetine hiljada novih radnih mesta i investiciju od 3,5 milijarde dolara", navodi se u Jovičićevoj izjavi dostavljenoj medijima.

On je istakao da je "Beograd na vodi" investicija koja će spasti našu gradjevinsku industriju, i sve sa njom povezane grane privrede, investiciju koja treba da podigne naš nacionalni BDP i stvori novu i bolju sliku Srbije.

"Za razliku od naših prethodnika, mi ćemo pokazati šta znači transparentnost. Najavljeno je da će potpisani ugovor u celosti biti dostupan javnosti. Odobrenje za stupanje ugovora na snagu daće Komisija za zaštitu konkurencije", istakao je Jovičić.

Božović je ranije danas rekao da se Savsko priobalje dodeljuje investitoru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpuno besplatno sa idejom da u ovoj "korupciji veka" zaradi nekolicina, a da gradjani Beograda i Srbije to plate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: