Džihadisti presekli ključni put

Najmanje 60 sirijskih vojnika je ubijeno u borbama sa džihadističkim pobunjenicima, koji su zauzeli poslednje veliko uporište režimskih snaga u provinciji Idlib

Izvor: B92

Subota, 25.04.2015.

15:10

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Borci Fronta Al-Nusra i njihovi saveznici počeli su u četvrtak napad na grad Džisr al-Šugur, jedan od poslednjih bastiona režima u Idlibu, nakon zauzimanja prestonice ove provincije prošlog meseca.

Front Al-Nusra i islamističke brigade zauzele su gotovo čitav grad, iz koga su se vladine snage povukle, rekao je za AFP direktor Sirijske opservatorije, grupe za monitoring sa sedištem u Londonu, Rami Abdel Rahman.

"Na hiljade pobunjeničkih boraca je u gradu. Borbe se nastavljaju u nekim četvrtima iz kojih vojnici pokušavaju da pobegnu", kazao je Rahman.

Osvajanje ovog grada je značajno jer se time preseca ključni put između vladinog uporišta Latakije i centralne provincije Hama, naveo je Rahman.

Sirijska državna agencija SANA je izvestila da su "avioni bombardovali grupe terorista u oblasti DŽisr al-Šugura i uništili na desetine vojnih vozila i ubili teroriste".

Džihadisti iz Fronta Al-Nusra su objavili pobedu na svom zvaničnom Tviter nalogu, na kome su napisali da je "grad oslobođen".

Režimske snage i dalje kontrolišu nekoliko područja na istoku provincije Idlib, uključujući grad Arihu, vojnu bazu u Al-Mastumi i vazduhoplovnu bazu u Abu Duhuru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: