Žestoke borbe u Jemenu, 27 mrtvih

Najmanje 27 ljudi poginulo je danas u Jemenu u žestokim borbama na jugu zemlje između šiitskih pobunjenika Huta i snaga lojalnih jemenskom predsedniku.

Izvor: Tanjug

Subota, 25.04.2015.

11:40

Default images

Najmanje četiri pro-Hadijeva borca i šest Huta je poginulo u sukobima rano jutros u gradu Dalehu, severno od Adena, dok je u zasedi ubijeno još osam pobunjenika, preneo je AFP.

Dalje na istoku, u gradu Loderu, u granatiranju snaga lojalnih predsedniku ubijeno je devet pobunjenika.

U samom Adenu takođe je bilo sukoba, a avioni koalicionih snaga predvođenih Saudijskom Arabijom nastavili su bombardovanje pobunjeničkih položaja uprkos najavi u utorak o prekidu vojne kampanje.

Mete su bile predsednička palata, koju drže pobunjenici, a koja je bila poslednje utočište Hadija pre nego što je prošlog meseca napustio zemlju i otišao u susednu Saudijsku Arabiju, rekli su vojni zvaničnici.

Ratni avioni koalicionih snaga takođe su bombardovali vazduhoplovnu bazu Al-Anad, severno od Adena, sada pod kontrolom pobunjenika, iz koje je američka vojska vodila rat dronovima protiv Al Kaide, pre nego što su ih borbe primorale na povlačenje.

Sukobi dolaze u jeku poziva na dijalog da se okonča konflikt u Jemenu, u kome je, prema podacima Ujedinjenih nacija, od kraja marta poginulo više od 1.000 ljudi, od kojih najmanje 115 dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: