KM: Park Mira pešačka zona?

Beograd i Priština mogli bi da postignu dogovor o Parku mira u Kosovskoj Mitrovici,a jedno od mogućih kompromisnih rešenja je da se most pretvori u pešačku zonu

Izvor: Tanjug

Subota, 25.04.2015.

10:20

Default images

Naša strana spremna je da napravi ustupak i ukloni žardinjere, ali zbog bezbednosnih razloga, posebno incidenata koji su učestali u poslednje vreme, ne pristaje da se most otvori za saobraćaj. Ti argumenti izneti su i na poslednjoj rundi dijaloga u Briselu i zvaničnici EU pokazali su razumevanje za stavove Srbije, prenose "Večernje Novosti".

Šefica tehničkog tima Pristine za pregovore sa Beogradom Edita Tahiri poručila je da je na nedavnom sastanku dveju delegacija u Briselu došlo do približavanja stavova srpske i kosovske strane o Parku mira i da bi u maju mogao biti potpisan sporazum.

Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić za "Novosti" tvrdi da još ništa konkretno nije dogovoreno i da neće biti potpisivanja bilo kakvog sporazuma sve do pronalaženja kompromisnog rešenja za obe strane.

"O Parku mira dogovor treba da postignu gradonačelnici severnog i juznog dela grada, odnosno Agim Bahtiri i ja. Insistiraćemo na rešenju koje bi zadovoljilo građane u svim delovima Kosovske Mitrovice i koje će voditi ka stalilizaciji situacije, a ne do neprestanih tenzija", rekao je on.

Rakić je uveren da je uprkos oprečnim stavovima oko Parka mira dogovor ne samo neopohodan već i da je mogće iznalaženje odgovarajućeg rešenja.

On podseća da je Park mira zamenio barikade koje su Srbi iz severnog dela grada postavili strahujući za svoju bezbednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: