Dodik: Referendum u RS 2018. ako...

Predsednik SNSD Milorad Dodik je izjavio da će Republika Srpska 2018. godine sprovesti referendum o svom statusu ukoliko joj se ne vrate ustavne nadležnosti.

Izvor: Tanjug

Subota, 25.04.2015.

16:46

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Dodik je na petom Saboru ponovo izabran za prvog čoveka stranke Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

"U tom pogledu smo jasno rekli da će, ukoliko do 2017. godine ne bude vidljivih i osetnih elemenata stabilizacije RS u skladu sa Ustavom, a to znači da se mnoge otete nadležnosti moraju vratiti, u 2018. godini RS sprovesti referendum o svom statusu i utvrditi svoj status. Predlog će biti samostalna država", rekao je Dodik novinarima posle Sabora koji je održan u Istočnom Sarajevu, prenela je Fena.

Dodik je naveo da je na Saboru usvojena deklaracija o statusu Republike Srpske koja nosi naziv "Slobodna i samostalna Republika Srpska, odgovornost i budućnost".

"Jasno smo se opredelili ovde kroz deklaraciju o slobodnoj i samostalnoj republici da želimo da gradimo svoj status u okviru BiH, ali očigledno da se ignorisao naš dejtonski status", objasnio je Dodik, ali i dodao da RS u tom pogledu želi dijalog.

Dodik je rekao da su usvojene i deklaracije - o antifašizmu i ekonomskim i socijalnim pitanjima, kao i da su sve odluke koje su donete na Saboru bile jednoglasne.

Izabrani su i članovi Glavnog odbora, Statutarne komisije i Nadzornog odbora, prenela je Fena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: