MUP: Privedena 41 osoba

MUP je saopštio je da je tokom današnjeg 148. "večitog" derbija između Crvene zvezde i Partizana lakše povrđeno 35 njenih pripadnika i da je privela 41 osobu.

Izvor: B92

Subota, 25.04.2015.

22:47

Default images
Foto: Tanjug

"Zbog nesportskog i huliganskog ponašanja lakše je povređeno 35 pripadnika MUP. Policija je efikasno i profesionalno reagovala i sprečila da sukob, koji je grupa navijača izazvala na stadionu na samom početku utakmice, dovede do otkazivanja utakmice i mogućih većih posledica", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Utakmica je počela sa skoro 45 minuta zakašnjenja zbog nereda navijača na stadionu "Rajko Mitić". Prvo su se sukobili navijači Zvezde i Partizana na istočnoj tribini, gađali su stolicama i bakljama. Žandarmerija je zatim ušla na tribinu i razdvojila ih, a nakon toga navijači Zvezde sukobili su sa žandarmima i gađali ih bakljama i stolicama.

Kako se navodi, pre, za vreme i posle utakmice u policijske prostorije policija je dovela 41 osobu, protiv 10 biće podnete krivične prijave, dok će protiv 13 osoba biti podnete prekršajne prijave.

U saopštenju se dodaje da je pronađena veća količina pirotehničkih sredstava na južnoj tribini stadiona, a po završetku utakmice i kod još pet osoba na severnoj tribini.

"Pre utakmice, pripadnici Ministarstva vratili su jedan kombi iz Zrenjanina koji je bio natovaren kamenjem i ciglom", piše u saopštenju i najoštrije se osuđuje ponašanje navijača.

Takođe i Nezavisni sindikat policije (NSP) osudio je "divljanje huligana" na utakmici i naveo da je "samo pukom srećom nije bilo ljudskih žrtava.

"Samo pukom srećom i pravovremenom reakcijom angažovanih pripadnika MUP-a, tokom današnjih nereda u Beogradu, nije bilo ljudskih žrtava. Poražavajuća je činjenica da se danas, osam godina kasnije, ponovila gotovo identična scena onoj kada je navijač Uroš Mišić bakljom zapalio pripadnika Žandarmerije. I danas, naš kolega je zadobio opekotine po licu, dok je drugi kolega zadobio dva uboda nožem u ruku", navodi se u saopštenju.

NSP je naveo da su policajci bili angažovani na poslovima održavanja javnog reda i mira i da nije postojao nijedan razlog da ih huligani napadnu, kao i da će pripadnici policije i Žandarmerije i dalje "časno obavljati svoj posao kako bi građani i imovina bili zaštićeni od huligana".

"Međutim, postavlja se pitanje da li iz dosadašnjeg iskustva ništa nismo naučili ali i da li neko zaista treba da izgubi život da bi se izgrednicima ozbiljno stalo na put?", rekao je predsedavajući predsedništva NSP Velimir Lukić.

"Sve nadležne institucije, a pre svih sudove i tužilaštva, pozivamo da adekvatnim kaznama pošalju poruku huliganima da nemaju podršku države", dodao je Lukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: