Janković na poslu u vreme pogibije

Zaštitnik građana Saša Janković bio je na svom tadašnjem poslu u video klubu, u vreme kada je 1993. u njegovom stanu stradao njegov drug Predrag Gojković.

Izvor: Beta

Subota, 25.04.2015.

16:11

Default images

To je zapisaono u službenoj belešci sa saslušanja u policiji, koju je MUP objavio na sajtu.

MUP je objavio niz dokumenata u vezi sa smrću Predraga Gojkovića, koji je 1. aprila 1993. godine počinio samoubistvo u stanu Jankovića, na Novom Beogradu, na dan kada su se pripremali za odlazak na svadbu zajedničkom prijatelju u Loznicu.

Među objavljenim dokumentima je i izveštaj upućen Okružnom javnom tužilaštvu u Beogradu koji sadrži službene beleške o obavljenim informativnim razgovorima sa pet osoba, a jedan od njih je i sa Jankovićem.

Janković je u toj službenoj belešci od 21. oktobra 1993. rekao da je 1. aprila 1993. od 10 sati bio u video klubu "It's" u kome je radio, i da su ga kasnije pozvali da kažu da se njegov prijatelj ubio.

Kako je navedeno u belešci, Janković je rekao do je do video kluba pošao sa osobom, čije ime nije navedeno, te da je na poslu razgovarao i sa vlasnikom kluba.

U to vreme, kako se navodi, u stanu su bili njegova dva prijatelja i bilo je planirano da svi zajedno idu na svadbu u Loznicu.

Kako se navodi u belešci, "kada je P. otišao, Janković je pozvao S. da dođe u klub, da ne bi ostala sama u stanu, što je ona i uradila".

"Pošto je S. stigla, devojka koja sprema stan vlasnika kluba, pozvala je Jankovića na telefon. Janković navodi da je u glasu DJ. čuo uznemirenost i da mu je on tada rekao: 'Saša, ... se ubio', na šta je (Janković) pitao da li je to prvoaprilska šala", navodi se u belešci.

"(Prijatelj) Rekao je da nije i da se ubio Sašinim pištoljem", piše u belešci.

MUP je objavio i zapisnike o poligrafskom ispitivanju četiri osobe, kao i oružni list Saše Jankovića za pistolj CZ-99. Takođe, ponovo je objavljen i nalaz veštačenja "parafinskih rukavica", gde se vide inicijali osoba koje su testirane, kao i rezultati tih analiza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: