"SAD pokrenule sve moderne ratove"

Zvaničnik ruskog Generalštaba Andrej Kartapolov rekao je da su SAD inicijatori svih ratova u modernom dobu.

Izvor: B92

Petak, 24.04.2015.

20:14

Default images

On je naveo i da su Vašington i njegovi saveznici koristili vojsku protiv trećih strana više od 50 puta za manje od jedne decenije.

“Centralni fokus američke administracije je bilo konstantno napadanje Rusije kako bi se sprečio rast snage na nekoj drugoj strani“, istakao je šef jednog od direktorata u ruskom Generalštabu.

Ovo je samo još jedna u nizu optužbi iz Moskve, nakon što je u januaru predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio da Vašington naoružava ukrajinsku vojsku kako bi postigao geopolitički cilj uništavanja snage Rusije.

Nedavno je i portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov optužio SAD da šalju svoje vojnike u Ukrajinu ne da bi trenirali ukrajinsku vojsku, već da bi se borili u zonama oko Marijupolja, Severodonjecka, Artjomovska i Volnovake.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: