KŠ: Dobili vodu, ali nije za piće

Veći deo Kruševca četvrti dan za redom, ne moze da koristi vodu za piće iz gradskog vodovoda.

Izvor: B92

Petak, 24.04.2015.

23:15

Default images
freeimages.com

Od analiza Zavoda za zaštitu zdravlja zavisti kada će moći da počnu da je konzumiraju.

Zamenik načelnika gradskog Štaba za vanredne situacije Dušan Todorović rekao je da voda može da se koristi za sanitarne potrebe i pripremanje hrane.

On je dodao i da je uspostavljen potpun režim vodosnabdevanja, a da Zavod za javno zdravlje, po propisima vrši analize uzorka vode koji su do sada bili ispravni.

"Kada se ispune svi uslovi građani da voda može da se koristi za piće , garđani će biti pravovremen o obavešteni", rekao je Todorović.

Zbog izvođenja radova na ugradnji merača protoka vode u Lipovcu kraj Kruševca, od 21. aprila u 7 sati ujutro veći deo grada je bio bez vode zbog planskog isključenja, ali 22. aprila vodosnabdevanje nije uspostaljeno, jer je došlo do kvara na ventilu magistralng cevovoda.

Kvar je potom oklonjen zahvaljući pomoći stručnih ekipa "Jedinistva" iz Užica, da bi nadležni zatim počeli da ispiraju cevovod i pune rezervoar.

Za snabdevanje su obezbeđene mobilne i stacionarne cisterne sa vodom za pićem, a većina škola i vrtića, koje juče nisu radile, danas su organizovali nastavu jer su obezbedili sanitarne i higijenske uslove.

Ugradnja merača protoka vode na merno regulacionom bloku Lipovac je deo projektnih aktivnosti u sklopu realizacije vodosnabdevanja susednih opština Varvarin i Ćićevac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: