Vučić: Hvala, prosvetari

Premijer Aleksandar Vučić zahvalio je sindikatima prosvetara što su odlučili da prekinu štrajk, započet 17. novembra prošle godine.

Izvor: Tanjug

Petak, 24.04.2015.

17:30

Default images
Foto: Tanjug

On je obećao da će učiniti sve da oni budu prvi koji će osetiti dobre rezultate teških mera koje je vlada preduzela.

"Hoću, i to će biti moj prvi zadatak, da svakom učitelju, profesoru, nastavniku u Srbiji vratimo i pravo i razlog za dostojanstvo, u istoj onoj meri u kojoj su ga oni danas dali svojoj zemlji", poručio je premijer.

U otvorenom pismu svim prosvetnim radnicima Srbije dostavljenom mediima, Vučić kaže:

"Danas, na dan kada su svi sindikati doneli odluku o obustavljanju štrajka, imam obavezu, ali i čast - da svakom prosvetnom radniku, onima koji jedu taj težak i suv učiteljski, nastavnički i profesorski hleb, u ime Srbije, u ime njene dece, kažem jedno veliko hvala."

Hvala, poručio je premijer, zato što razumete, hvala zbog žrtve koju ste podneli i hvala zbog lekcije kojoj ste nas naučili.

"Vi jeste ti koji su pokazali šta znači učiniti nešto, ne za sebe, nego za svoju zemlju i za njenu budućnost. Hvala vam na tome i verujte mi, učiniću sve da budete prvi koji će osetiti one dobre rezultate teških mera koje smo preduzeli i koje ste vi podržali", naveo je u pismu.

Vučić je obećao da će njegov prvi zadatak biti da svakom učitelju, profesoru, nastavniku u Srbiji vrati i pravo i razlog za dostojanstvo, kao što su ga, kako je naveo, oni danas dali svojoj zemlji.

"Zato ću i biti prvi koji će tražiti da baš prosvetni radnici budu prvi, kada budemo delili ono što smo, zahvaljujući i njima, uštedeli", naveo je premijer i dodao "Hvala vam, još jednom. Na svemu čemu ste nas danas naučili."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: