Karadžić traži proveru zdravlja

Radovan Karadžić je tražio od pretresnog veća Haškog tribunala da se razmotri njegova zdravstvena situacija i uslovi pritvora.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.04.2015.

22:05

Default images
foto: Beta/AP

Haški tribunal je saopštio da je bivši predsednik Republike Srpske zatražio od pretresnog veća da od 1. do 9. juna bude održana statusna konferencija.

Karadžić je, takođe, od pretresnog veća tražio i da razmotri to što, kako je naveo, tužilaštvo stalno krši pravila o objavljivanju dokumenata.

Povodom svoje zdravstvene situacije, Karadžić je napomenuo da se njegovo zdravstveno stanje nije popravilo od poslednje statusne konferencije u januaru 2015. godine, kada je reč o problemu s nivoom šećera u krvi.

U saopštenju iz Haškog tribunala navodi se da je Karadžić zatražio održavanje statusne konferencije, pozivajući se na pravilo Haškog tribunala Bis /A/ 65.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: