Nastavlja se suđenje Darku Šariću

U Specijalnom sudu danas se nastavlja suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za organizaciju šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.04.2015.

00:45

Default images
Foto: Tanjug

Šarić je završio izlaganje svoje odbrane, kao i suočavanje sa svedocima saradnicima koje je obavljeno bez prisustva javnosti.

U nastavku suđenja očekuje se početak izvođenja dokaza i saslušanja svedoka koje je predložila odbrana optuženih.

Šarić se nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta 2014. godine, predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

On tvrdi da nije kriv ni po jednoj tački optužbe kao i da droga koja je zaplenjena nije njegova, pa je u više navrata je optuživao policajce i kontroverzne biznismene da su mu montirali optužbe.

Iako je po šest spojenih optužnica optuženo ukupno 36 članova Šarićeve grupe, na optuženickoj klupi Specijalnog suda u Beogradu su osim Šarića još devet optuženih, pošto je još njih 14 u bekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svedoka saradnika.

Na optuženičkoj klupi su osim Šarića i Nikola Dimitrijević, Zzeljko Vujanović, Miloš Cajić, Borislav Tunjić, Nikola Dimitrijević, Zzivko Sibinski, Boban Stanojković, Marko Dabović i Mišić Aleksandra.

Svedoci saradnici u ovom postupku su Radan Adamović, Nebojša Joksović i Draško Vuković.

Oni nisu izuzeti od optuženja iako im se na kraju procesa ne izriče kazna, kao "nagrada" za saradnju u rasvetljavanju krivičnih dela.

U aprilu prošle godine u Specijalnom sudu u Beogradu je krenulo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

U bekstvu su još Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Djoković i Nebojša Sretenović.

Za njima je raspisana Interpolova poternica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: