Gde su novi vlasnici Avala filma?

Dan pošto je nekadašnji ponos jugoslovenske kinematografije, Avala film, dobio novog vlasnika, ekipa B92 je pokušala da pronađe kompaniju Filmvej.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.04.2015.

20:25

Default images

Ta kompanija je za nešto više od osam miliona evra postala vlasnik filmskog blaga, ali i 37 hektara atraktivnog zemljišta.

Na adresi Molerova 59, koju je kompanija Filmvej prijavila Agenciji za privredne registre, nema nijedne kompanije s tim nazivom.

Tu su privatni stanovi i poslovni prostor, ali ništa što podseća na filmsku industriju.

Kompanija osnovana 25. marta sa osnivačkim ulogom od 60.000 dinara u Agenciji za privredne registre ostavila je i broj telefona. Ni on ne pomaže...

“Besplatno obaveštenje. Mobilni pretplatnik ne može da prima pozive.”

Dok mobilni pretplatnik Filmvej ne odluči da odgovori na pozive, otvoren je prostor za medijske spekulacije ko stoji iza ove kupovine - da li holivudske kompanije poznatih producenata ili pak nekadašnji pančevački taksista koji stoji iza registrovane kompanije Filmvej. Kontakt sa novim vlasnicima, ipak, neko ima.
“Agencija za privatizaciju ima kontakt sa ovlašćenim punomoćnikom kompanije ”Filmway doo”. Bez njegovog odobrenja, Agencija za privatizaciju te kontakte ne može davati predstavnicima medija. Podsećamo da je predstavnik kupca izričito naglasio da nema ovlašćenje da daje izjave medijima i da će se kompanija “Filmway” naknadno obratiti medijima”, navedeno je iz Agencije za privatizaciju.

A dok se novi vlasnici Avala filma ne obrate medijima, ostaju i spekulacije da li su na ovaj način stekli i vredno zemljište na kome bi u budućnosti, posle prenamene, mogli da grade atraktivan stambeni i poslovni prostor.

“Potpuno je u redu da vi kupite nešto i da onda od toga napravite nešto što je vrednije i prodate. Smetnja je samo ako je to privilegija namenja pojedincima, u kojoj ima mutnih radnji, kriminala i korupcije. Ali ako je to javno, otvoren konkurs, svako je mogao da kupi to parče zemljišta, da preproda i da zida”, navodi Mijat Lakićević iz "Novog magazina".

Lakićević zaključuje da bi dolazak strane produkcijske kuće mogao da bude i nova šansa za filmsku industriju u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: