FR: Terorista hteo da napadne crkve

Francuska policija je uhapsila neimenovanog 24-godišnjaka pod optužbom da je planirao terorističke napade na crkve u Parizu.

Izvor: B92

Sreda, 22.04.2015.

10:28

Default images
foto: Beta/AP

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Bernar Kaznev je naveo da je uhapšeni osumnjičen i za ubistvo 32-godišnje instruktorke fitnesa. Uhapšen je, pošto je navodno sam sebe ranio vatrenim oružjem, a potom pozvao Hitnu pomoć.

Za sada nije zvanično objavljeno ime niti nacionalnost teroriste, ali je navedeno da je student računarstva, da je živeo nekoliko godina u Francuskoj, kao i da se pod prismotrom policije nalazi od prošle godine.

Francuski mediji navode da je u stanu i automobilu uhapšenog pronađena velika količina oružja, a takođe nezvanično se navodi da se radi o Sidu Ahmedu Glamu, poreklom iz Alžira.

On se pod prismotrom policije nalazio pošto je planirao odlazak u Siriju, ali je promenio plan i potom otputovao u Tursku.

Francuske bezbednosne snage su u stanju pripravnosti od početka godine kada su se dogodili teroristički napadi na redakciju magazina Šarli ebdo i jednu jevrejsku prodavnicu u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: