"Zaustaviti brodove sa migrantima"

Australijski premijer Toni Abot rekao je evropskim liderima da “jednostavno zustave brodove sa migrantima” kako ne bi bilo više nesreća.

Izvor: B92

Sreda, 22.04.2015.

09:33

Default images
Foto: Beta/AP

Kako navodi “Independent”, on je najnoviju tragediju na Mediteranu nazvao strašnom tragedijom.

“Jedini način da se zaustavi umiranje ljudi jeste da se stopira trgovina ljudima. Smrt ćete zaustaviti jedino ako zaustavite brodove”, naveo je Abot.

On je izjavio da je važno da evropske države deluju zajedno.

“Zato je veoma važno da evropske zemlje usvoje veoma jaku politiku koja će sprečiti trgovinu ljudima preko Mediterana”, nagasio je premijer.

Vlada Tonija Abota je u javnosti poznata kao kontroverzna, a najnovija politika koju vode zvaničnici je da vrate sve one koje su u Australiju došli u potrazi za azilom.

Prošle godine je zaustavljeno preko 400 migranata i oni su bili prinuđeni da se vrate u svoju zemlju.

Kako se navodi, postoje određeni podaci da su izbegličkim kampovima na Uskršnjim ostrvima, Papua Novoj Gvineji i još nekim manjim ostrvima nema dovoljno hrane i da je situacija veoma loša.

Nakon niza nesreća na moru, kada je poginuo veliki broj migranata, Australija više ne dozvoljava onima koji dolaze brodom da uopšte budu u kampovima na australijskom tlu. Umesto toga, oni se nalaze na obližnjim ostrvima.

Abotove izjave usledile su nekoliko dana nakon tragedije u Sredozemnom moru i zahteva evropskih lidera da se hitno reši problem migranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: