"Moskva spremna za saradnju sa SAD"

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov kaže da je Moskva spremna da nastavi dijalog i saradnju sa SAD, ukoliko takva inicijativa dođe od Vašingtona.

Izvor: B92

Sreda, 22.04.2015.

00:52

Default images
Foto: Freeimages.com (Ilustracija)

"Naravno, mi ćemo biti spremni da pozdravimo inicijativu da se vrati logici dijaloga i saradnje. S obzirom da nismo inicirali ništa što je suprotno tome, mi smo spremni da pozdravimo akcije naših partnera", rekao je Peskov novinarima.

Na pitanje o mogućnosti razgovora dvojice predsednika, Vladimira Putina i Baraka Obame, Peskov je podsetio na istoriju sadašnjih hladnih rusko-američkih odnosa.

"Rusija nije ta koja je inicirala sadašnje nazadovanje bilateralnog dijaloga u brojnim oblastima. Rusija nije i nikada nije bila incijator nikakvih sankcija, niti je o njima govorila niti ih sprovodila. Rusiji može da bude samo žao da je sve to inicirarao Vašington", rekao je Peskov.

Što se tiče Ukrajine, Peskov je rekao da će Kremlju biti drago da pojedine zemlje izvrše uticaj na Kijev da primenjuje dogovore postignute u Minsku 12. februara.

Prema njegovim rečima, za rešenje ukrajinske krize od ključne važnosti je da se sprovode ti dogovori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: