Nikolić čestitao Dan Vojske Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je svim pripadnicima Vojske Srbije čestitao Dan Vojske Srbije - 23. april.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.04.2015.

13:33

Default images
foto: Tanjug

Nikolić je u čestitki naveo da su "istorijska i tradicionalna veza u stvaranju i izgradnji moderne srpske države i njene Vojske potvrda novih vrednosti"

"U srpskoj istoriji ovaj dan je od posebnog značaja i trajan je izvor i nadahnuće kako srpskom narodu, tako i našoj vojsci", istakao je predsednik Republike.

On je istakao i da "u godini kada obeležavamo dva veka od Takovskog ustanka i jubilej Vojske, pripadnici Vojske Srbije pružaju punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilizacije u regionu, kao i punog uključenja naše države u evropske integracije".

"U prethodnom periodu izvršili su sve postavljene zadatke dajući visok doprinos prosperitetu naše države i njenih građana", naveo je Nikolić u čestitki objavljenoj na sajtu Vojske Srbije.

On je izrazio uverenje da će Vojska Srbije nastaviti put započetih reformi i na osavremenjivanja vojne organizacije, "kao i da će biti spremna da profesionalno odgovori svim predstojećim izazovima".

Centralna svečanost povodom Dva veka Takovskog ustanka i Dana Vojske Srbije održaće se sutra u Takovu.

Vojska Srbije proslavlja svoj praznik 23. aprila, u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: