I Kastro u Moskvi na Dan pobede

Kubanski predsednik Raul Kastro planira da poseti Moskvu i prisustvuje proslavi Dana pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.04.2015.

19:09

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

To je objavila šefica Saveta federacije (gornjeg doma ruske Dume) Valentina Matvijenko nakon susreta sa zamenikom kubanskog premijera Rodrigom Kabrisasom Ruisom.

"Sigurni smo da će sastanak naših šefova država unaprediti naše odnose u svim oblastima", istakla je Matvijenkova, a prenosi Tass.

Ruski ministar spoljnih poslova Segej Lavrov je prethodno na sastanku organizacionog komiteta za proslavu Dana pobede izjavio kako su pozivnice poslate liderima 68 zemalja, kao i šefovima SAD, UNESCO-a, Saveta Evrope i EU.

Azerbejdžanski predsednik Ilkham Alijev će prisustvovati paradi na Crvenom trgu povodom 70. godišnjice Dana pobede, saopštio je danas njegov portparol Azer Gasimov za domaću agenciju APA.

Kako prenosi Tass, 25. šefova državi i više međunarodnih organizacija je dosad potvrdilo da će prisustvovati vojnoj paradi u Moskvi povodom 9. maja.

Osim Kastra i Alijeva, svoje prisustvo su, između ostalih, potvrdili šef Severne Koreje Kim Džong Un, Kine Si Djinping, predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Kirgizije Almazbek Atambajev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: