"Upad Rusa - samoubistvo za Moskvu"

Češki predsednik Miloš Zeman rekao je danas da bi bilo koji ruski upad u oblast Baltika bilo samoubistvo za Moskvu i uvuklo bi NATO u borbe.

Izvor: B92

Utorak, 21.04.2015.

18:55

Default images
Foto: Beta/AP

Češki predsednik, poznat po svojim proruskim pogledima na konflikt na istoku Ukrajine, rekao je za američku agenciju AP da ruski predsednik "Vladimir Putin nije samoubilački nastrojen" i da je svestan "posledica koji bi takav napad imao".

Baltičkim zemalja Moskva je urpavljala skoro pet decenija posle Drugog svetskog rata i one strahuju da bi Rusija mogla da izvrši upad poput onog u Ukrajini, preneo je AP i podseća da Letonija i Estonija imaju veliki broj pripadnika manjine koja govori ruski.

Zeman je rekao i da ne bi imalo ekonomskog smisla za Rusiju da pripoji sebi istočnu Ukrajinu, gde se proruske snage sukobljavaju sa ukrajinskom vojskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: