"Ključni da Srbi ostanu na Kosovu"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je ključni zadatak Srbije u okviru dijaloga sa Prištinom da Srbi ostanu na KiM i da im se omogući bezbednost.

Izvor: Beta

Utorak, 21.04.2015.

20:15

Default images
Foto: Tanjug

"Naš ključni zadatak je da Srbi ostanu na Kosovu i pomognemo da sačuvaju svoju bezbednost. Mi se nadamo da će imati razumevanja za naše zahteve, a mi ćemo u njima da istrajemo", kazao je Vučić za RTS.

On je istakao da će nova runda dijaloga trajati "večeras do ko zna kad, a kako bi se napravili dogovori koji ne bi štetili nacionalnim interesima, a koje Evropska unija smatra da su neophodni".

Kako je objasnio, razgovaraće se o problemima telekomunikacija i energetici, problemu osiguranja, pitanju civilne zaštite, opštinskih budžeta na severu Kosova, mostu na Ibru.

"Pokušali smo da objasnimo psihološke probleme za Srbe, doneli smo snimak uboda nožem da shvate kolika je to opasnost za Srbe", naveo je premijer.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što će EU aktivno učestvovati u izgradnji infrastrukturnih projekata, medju kojima su Koridor 10 i autoput od Kosova do Niša.

"Od ogromnog značaja i ako dobijemo deset odsto znanja i sredstava od EU, to je veliki uspeh za Srbiju", rekao je on i dodao da to znači i lakši pristup finansijama EU.

Po njegovim rečima, Srbija je dobila 60 miliona evra da izgradi nasipe i mostove stradale u majskim poplavama, a u naredne tri ili četiri godine dobiće milijardu evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: