Premijeri u Briselu da poguraju ZSO

Zamenik kosovskog premijera, Branimir Stojanović, izjavio je da je sada za "Srpsku" najvažnije formiranje Zajednica srpskih opština na Kosovu.

Izvor: B92

Utorak, 21.04.2015.

09:10

Default images
Foto: Beta/Arhiva

"Naša je obaveza i pravo da insistiramo na formirarnju ZSO. Sada je najvažnije da dva premijera (Aleksandar Vučić i Isa Mustafa) poguraju tu priču napred. Mi smo spremni za formiranje zajednica", rekao je Stojanović za Radio-televiziju Srbije.

On je dodao da je do sada prištinska strana mnogo više insistirala na ispunjenju uslova koji su zadati Beogradu i da je važno da se na sastancima u Briselu "podvuče crta ko je šta uradio".

Sastanak premijera Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Ise Mustafe o napretku u sprovođenju sporazuma postignutih na prethodnim sastancima i o daljim koracima u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine biće održan danas u Briselu.

Sastanak će biti održan u okviru sastanka premijera "zapadnobalkanske šestorke" na kojem će se razgovarati o infrastrukturnim projektima od strateškog značaja.

Sastanku će prisustvovati i visokapredstavnica Evropske unije za bezbednost i spoljne poslove Federika Mogerini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: