BG: Pala fasada u Kosovskoj

Na sreću niko nije povređen kada je deo fasade sa zgrade u Kosovskoj ulici broj 8, u Beogradu, pao na trotoar, rekao je direktor Gradskog stambenog preduzeća.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.04.2015.

10:34

Default images
Zgrada u Makedonskoj ulici, foto: B92

On je dodao da tom prilikom nije pričinjena ni materijalna šteta.

On je rekao da je gradska građevinska inspekcija u obavezi da izađe na teren i utvrdi činjenično stanje.

Prema njegovim rečima, radi se o zgradi koja nije u sistemu održavanja Gradskog stambenog jer sa skupštinom stanara te zgrade nije sklopljen ugovor o održavanju.

On je apelovao na stanare te zgrade da ako nemaju, što pre oforme skupštinu stanara, i sklope ugovor sa tim javnim preduzećem o održavanju fasade zgrade.

Kovečević je naveo da je 14.000 zgrada u Beogradu u sistemu održavanja Gradskog stambenog, a da je njih oko 12.000 ne održava to javno preduzeće, podsetivši da je Gradsko stambeno već pokrenulo opsežnu akciju obijanja fasada za koje se proceni da nisu ispravne i da bi mogle da padnu.

Inače, ovo je treći slučaj padanja fasada u Beogradu u poslednjih mesec dana.

Krajem marta deo fasade se odlomio sa izgrade na uglu Makedonske i Cetinjske ulice kada je povređen dečak, a pre sedam dana obrušen je deo fasade na ulazu u Dečju kliniku u Tiršovoj ulici i tom prilikom nije bilo povređenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: