"Učešće na paradi poltronski akt"

Učešće Vojske Srbije na Paradi u Moskvi, povodom obeležavanja 70 godina od pobede nad fašizmom, je "poltronski akt", izjavio je lider LSV Nenad Čanak.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.04.2015.

12:15

Default images
Foto: Tanjug

On je ukazao na to da vlast istovremeno ne reaguje na uništavanje spomenika posvećenim antifašističkoj borbi u Srbiji.

"Na delu je ogromno licemerje prema tekovinama antifašizma. Odakle moralno pravo Tomislavu Nikoliću da se pojavljuje na moskovskoj paradi, a da istovremeno ne kaže nijednu reč o vandalizaciji spomenika", kazao je Čanak novinarima u parlamentu.

Lider LSV kaže da je "jasno da je u pitanju poltronski akt prema Rusiji i njenom predsedniku Vladimiru Putinu".

Čanak je rekao da se spomenici posvećeni antifašističkoj borbi u Vojvodini masovno vandalizuju, a da je posebno ugrožen spomenik na Iriškom vencu, sa koga je 2013. godine ukradena bronzana ploča teška 400 kilograma.

Naveo je i da je spomenik na Iriškom vencu uništen grafitima, da su vojnicima na njemu odlomljeni prsti, kao i delovi pušaka, te zatražio policijsko ili vojno obezbeđenje tog spomenika i pronalazenje i sankcionisanja lopova i vandala.

Čanak je od ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina zatražio da to ministarstvo obezbedi novac za obnovu pomenutog spomenika.

On je najavio da će LSV o stanju spomenika na Iriškom vencu upoznati sve ambasade zemalja koje su učestvovale u borbi protiv fašizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: