"Hteli u Evropu, pa ih ID pogubila"

Etiopski hrišćani, koje su u Libiji ubili pripadnici Islamske države, bili su migranti koji su pokušavali da se domognu Evrope, ističe portparol vlade Etiopije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.04.2015.

21:09

Default images
Foto: Screenshot

Vlada Etiopije potvrdila je da su 30 njihovih državljana, hrišćana, koji su bili zatočeni u Libiji, ubili pripadnici Islamske države, pošto se u javnosti pojavio snimak njihovog pogubljenja.

Zbog ovog zločina, u Etiopiji je, od utorka, proglašena trodnevna žalost, prenele su agencije.

Islamska država emitovala je juče snimak od 29 minuta, na kome je prikazano kako njeni militanti ubijaju tridesetak Etiopljana hrišćana u Libiji.

Oni su prikazali ubistvo dve grupe Etiopljana, koje su uhvatile ispostave ID na istoku i na jugu Libije.

Na snimku, maskirani borac ID daje dugačku izjavu, pre nego što počinje ubijanje zarobljenika.

Snimak prvo pokazuje ubijanje grupe od 12 ljudi kojima su glave odrubljene na plaži i drugu grupu od 16 ljudi, kojima je pucano u glavu, na ivici pustinje.

Video ima zvaničan logo medijske kuće ID - Al Furkan, a tekst na ekranu identifikuje zarobljenike kao "sledbenike krsta iz neprijateljske etiopske crkve".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: