Bin Zajed posetio i Obamu

Predsednik SAD Barak Obama sastao se sa šeikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom Bin Zajedom Al Nahjanom u Beloj kući.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.04.2015.

20:55

Default images
Foto: Beta, AP

Kako se navodi, njih dvojica su razgovarali o temama važnim za Persijski zaliv, pre svega vazdušnim napadima u Jemenu, Islamskoj državi i pregovorima sa Iranom.

Ovaj sastanak održan je uoči susreta predsednika SAD i lidera zemalja Persijskog zaliva u maju o pregovorima sa Iranom.

Članovi Saveta Zalivske saradnje (Bahrein, Juvajt, Oman, Katar, Saudijska Arabija i UAE) izrazili su zabrinutost zbog sporazuma sa Iranom povodom spornog nuklearnog programa te zemlje i ukidanja sankcija koje su joj uvedene.
Foto: Beta, AP
Podsećamo, Šeik Muhamed bin Zajed je u septembru prošle godine bio u poseti Srbiji kada je sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, prema njegovim rečima, "razgovarao o velikim i važnim projektima"

Prestolonaslednik Abu Dabija je u februaru ove godine nakon sastanka sa ministrom odbrane u Vladi Srbije Bratislavom Gašićem istakao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa Srbijom i istakao respektabilne kapacitete namenske industrije Srbije, kao i veliki potencijal za njeno unapređenje. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: