BG: Maltezer ispraznio autobus 65

Vozač autobusa na liniji 65 u Beogradu je ispraznio čitav autobus i odbio da vozi nakon što putnica s psom nije htela da napusti vozilo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.04.2015.

18:55

Default images
Foto: Thinkstock

Žena, koja je u rukama držala maltezera, ušla je oko 18 časova na prednja vrata autobusa na liniji 65 kod ulice 27. marta.

Kako ističe novinarka B92 koja je bila na mestu događaja, vozač joj je odmah rekao da ne može da se vozi s psom u rukama i da mora da napusti vozilo, na šta je žena odgovorila da neće da izađe i da ona ima prava da se vozi sa svojim ljubimcem.

Autobus je krenuo, ali ga je nakon destak metara vozač zaustavio i rekao da neće da nastavi da vozi dok ona ne izađe.

Kako je naveo, on ne zna “da li je to kuče vakcinisano i možda bolesno“.

Žena je opet odbila da to učini, nakon čega su ostali putnici počeli da negoduju vozaču zbog toga što autobus stoji.

Nakon što se pojavio novi autobus, vozač je rekao putnicima da slobodno mogu da pređu u njega, a žena s psom i dalje nije htela da izađe.

Vozač je nakon toga pozvao centralu, rekao da je u zastoju, na šta su mu poručili da ode u garažu, pa je on putnicima rekao da ne može da ide dalje.

Kako navodi novinarka B92, žena s psom u sledećem autobusu nije imala nikakvih problema i mogla je da se vozi neometano.

Prema odluci Skupštine grada Beograda iz 2011. godine, ljubimci u vozilima gradskog prevoza mogu da se voze ukoliko nisu viši od 40 centimetara, i to od 9 do 13 sati i od 18 časova do ponoći.

Kako se navodi u Odluci o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda, svi ljubimci moraju biti u transporterima koji treba da budu obezbeđeni katancem ili rajsferšlusom, a onemogućavaju da životinja pobegne ili dođe u kontakt s drugim putnicima.

Pod transporterom se podrazumevaju sanduk, kutija, kavez ili bilo koja druga čvrsta konstrukcija za prevoz životinja u vozilu, primerena vrsti životinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: