Stefanović: Nema mufte dozvola

Nastaviće se razgovori sa vlasnicma auto škola, ali neće se odustati od reformskih poteza, rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.04.2015.

12:20

Default images
Foto: Tanjug

"Razgovarali smo i razgovaraćemo koliko god je potrebno, samo nemoguće je da kroz razgovor odustanemo od svega u reformama, jer zašto bismo onda donosili bilo šta, onda da odustanemo od svega", kazao je Stefanović novinarima u Palati Srbija.

On je rekao da se Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima menja zbog "svega što se dešavalo unazad godinama" i jer "deca ginu na ulicama".

"Ako je zahtev da postoje računari u kojima će biti integrisano upravljanje testovima čime ćete moći da proverite da li je neko dobio vozačke dozvole 'na mufte', pa nam deca posle ginu na ulici, taj ko to podržava, očekujem da mi to i kaže", rekao je ministar.

Predstavnici autoškola iz cele Srbije su u petak, 17. aprila protestovali blokadom saobraćaja u Beogradu, jer Ministarstvo unutrašnjih poslova nije prihvatilo njihove predloge za izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Generalni sekretar Privredne komore autoškola Srbije, Petar Rašeta kazao je tada agenciji Beta da su autoškole nezadovoljne tretmanom u MUP-u i izmenama Pravilnika za polaganje vozačkog ispita.

Kako je naveo, prethodnim izmenama polaganja vozačkog ispita, kojim je između ostalog povišena i cena ispita, od 950 škola u Srbije je ostalo 430.

On je naveo da će novim izmenama broj autoškola biti dodatno smanjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: