"Zemlje regiona u EU, dobro za HR"

Odbor za evropske poslove Hrvatskog sabora je posvećen politici proširenja na Zapadnom Balkanu, izjavio je njegov predsednik Daniel Mondekar.

Izvor: B92

Nedelja, 19.04.2015.

23:05

Default images

Osim toga, Mondekar je rekao da je to u hrvatskom interesu.

U tekstu za portal "Juropijen vestern Balkans", Mondekar je istakao da je Hrvatski sabor "posvećen saradnji sa zemljama regiona i pružanju pomoći u pretpristupnom procesu".

"Eventualno članstvo svih zemalja u regionu je u hrvatskom interesu, a Hrvatska će biti jedna od najaktivnijih zagovornika budućeg proširenja", naveo je on.

Mondekar je podsetio da sa članstvom u EU, Hrvatski sabor može koristiti više modela i kanala da zastupa interese zemalja Zapadnog Balkana na evropskom nivou.

"Istorija EU je istorija proširenja i proširenje je takode jedna od najuspešnije politike Unije, koja se neće završiti u dogledno vreme u budućnosti", naveo je Mondekar.

"Zemlje Zapadnog Balkana su sledeće da uđu u EU i na svom evropskom putu mogu da se oslone na Hrvatsku, jer pregovorački proces može biti dugotrajan i ponekad zemlje kandidati mogu osetiti 'pritisak' iz Brisela, pa čak i osećati da se nepravedno tretiraju. U tim trenucima naša vrata su otvorena za pomoć i savet", napisao je zastupnik u hrvatskom Saboru Daniel Mondekar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: