"Karantin sprečio detaljnu istragu"

Inspektori zbog karantina nisu u celosti mogli da sprovedu istragu u Domu za stare „Dvoje“ u Vranićima, navela je načelnica odeljenja za inspekcijski nadzor.

Izvor: B92

Nedelja, 19.04.2015.

20:28

Default images

„Što se tiče inspektora, više vanrednih provera je urađeno. Međutim, usled okolnosti koja je takva kakva je, inspektori zbog karantina nisu u celosti mogli da sprovedu istragu. Zbog toga nije bilo moguće obaviti ni pregled objekta ni pregled dokumentacije“, istakla je Biljana Zekavica.

Podsećamo, u čačanskoj bolnici od zaraze salmonelom preminula je i peta osoba koja je bila korisnik Doma za stare "Dvoje" u Vranićima, izjavio je direktor te ustanove.

Prema rečima načelnice odeljenja za inspekcijski nadzor u Ministarstvu rada i socijalne zaštite, odluka o konačnim merama biće doneta nakon što druge nadležne inspekcije donesu svoje nalaze i kada se utvrdi obim prekšaja.

Na pitanje da li država ima dovoljno snage i volje Zekavica ističe da je prošle godine izvršeno 172 inspekcijska nadzora, ove godine 46, dok je zabranjen rad 60 ilegalnih domova.

„Svako saznanje koristimo za odlazak na teren. Nije cilj zabranit irad i zatvoriti objekat. Cilj je da se svaki dovede do nivoa koji je propisan. Mogu da kažem da ne postoje oni domovi koji su poluilegalni. Postoje 132 doma koji posluju i koji imaju dozvolu, a osim toga, 44 doma je dobilo licencu u proteklih godinu dana“, istakla je Zekabica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: