Putin:Saradnja sa SAD i posle 2016.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će ova zemlja sarađivati sa SAD bez obzira na to ko će pobediti na predsedničkim izborima 2016. godine.

Izvor: B92

Subota, 18.04.2015.

17:07

Default images
Foto: Beta/AP

On je dodao da uprkos što se ove dve zemlje veoma razlikuju, imaju neke zajedničke interese, piše “Raša tudej“.

“Mi ćemo sarađivati sa bilo kojim šefom države koji bude odabran na predsedničkim izborima SAD. Naš cilj nije da sarađujemo samo sa jednom osobom, već sa celom nacijom“, naveo je Putin.

On je naveo da među zajedničkim interesima ove dve države, najvažniji su svakako neširenje oružja za masovno uništenje, borba protiv organizovanog kriminala i terorizma, rešenje siromaštva i drugih hitnih poitanja.

Putin je, osvrćući se na konflikte u Ukrajini, rekao da ako Izrael bude izručio oružje za masovno uništenje u Ukrajinu, kao što su neki tamošnji političari predlagali, to samo izazvalo produbljivanje sukoba.

On se osvrnuo i na nedavno sprovedenu anketu magazina “Tajms“, u kojoj je zauzeo prvo mesto kao osoba godine, rekavši da se time opisuje Rusije, a ne njen lider.

“Moć vođe se najpre može videti kroz ekonomsku i vojnu moć jedne države. Ipak, veoma sam zahvalan ljudima koji su pokazali poštovanje, ne meni, već Rusiji“, zaključio je Putin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: