KiM: Vlada pozdravila miran protest

Vlada Kosova pozdravila je iskazanu kulturu tokom današnjih protesta, koji su se u Prištini odigrali bez incidenata, navedeno je u saopštenju Vlade Kosova.

Izvor: B92

Subota, 18.04.2015.

21:54

Default images

Vlada je navela da poštuje pravo na protest, kao demokratski oblik izražavanja nezadovoljstva građana, i pozdravila opredeljenje organa reda da obezbede normalne uslove za održavanje protesta i obezbedjivanja objekata i gradjana Kosova.

Učesnici protesta, u organizaciji tri opozicione partije, Incijative za Kosovo, Alijanse za budućnost Kosova i Pokreta Samoopredeljenje, zatražili su danas od Vlade Kosova da u roku od dve nedelje odgovori na njihove zahteve.

Oni su tražili stavljanje van snage odluke o poskupljenju struje, smenjivanje borda direktora Ureda regulatora za energiju, proglašavanje "Trepče" javnim preduzećem od posebnog značaja, smenjivanje menadžmenta Radio-televizije Kosova (RTK) i ostavku predsednika Ustavnog suda Envera Hasanija, dok se od premijera Ise Mustafe traži smenjivanje ministra pravde Hajredina Kučija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: