U maju o Sudu za zločine OVK

Skupština Kosova bi u maju trebalo da usvoji zakon o formiranju Specijalnog suda za ratne zločine.

Izvor: B92

Subota, 18.04.2015.

13:40

Default images

To će biti i najznačajniji izazov za koaliciju Demokratskog saveza Kosova i Demokratske partije Kosova, pišu prištinski mediji.

Do tada se očekuje i povratak srpskih poslanika u Skupštinu.

Dnevnik Zeri piše da su za usvajanje zakona, koji će omogućiti suđenje bivšim pripadnicima OVK za zločine, potrebni glasovi dve trećine poslanika, odnosno 81 od ukupno 120 i dve trećine poslanika manjinskih zajednica, odnosno 14 od 20 poslanika.

"Do tada se očekuje povratak poslanika Liste Srpska u Skupštinu Kosova kako bi se garantovalo usvajanje zakona za formiranje tog tribunala", piše Zeri.

Protiv usvajanja zakona su opozicione partije i nekoliko poslanika vladajuće koalicije.

Presednica Kosova Atifete Jahjaga je juče počela seriju susreta sa šefovima poslaničkih grupa kako bi im objasnila posledice koje bi usledile ukoliko se ne formira Specijalni sud, prenosi list "Zeri".

Prištinski mediji pišu da je lider AZBK Ramuš Haradinaj pozvan u Vašington i da će u američkom državnom sekretarijatu od njega tražiti da podrži usvajanje zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: