BG: Optužen jer se sam zapalio

Treće osnovno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Predraga Lejića, koji se pre dva meseca polio benzinom i zapalio na Starom sajmištu, piše "Blic".

Izvor: Blic

Subota, 18.04.2015.

18:10

Default images

Lejić se tereti za krivično delo izazivanja opšte opasnosti, a kako “Blic” saznaje, tužilaštvo traži kaznu od dve i po godine zatvora.

Lejić je optužen da je sredinom februara došao ispred “Parking servisa” na Sajmištu izazvan time što mu je pauk tog dana čak dvaput odneo automobil zbog nepropisnog parkiranja.

Na obližnjoj pumpi kupio je flašu benzina, a potom došao do rampe parkinga, preteći da će se zapaliti. Radnici su odmah pozvali policiju, a prvi su pristigli dvojica policajaca iz Novog Beograda.

Lejića su najpre pokušali da urazume, ali se on ipak polio benzinom i zapalio upaljačem. Dvojica policajaca pokušala su da ugase plamen koji je Lejiću zahvatio čitavo telo i pritom su i sami zadobili teške opekotine.

U prvim danima nakon incidenta Lejić je bio osumnjičen za pokušaj ubistva policajaca, ali je istragom utvrđeno da je polio benzinom samo sebe, a da su se oni povredili pokušavajući da mu pomognu.

U incidentu je pretrpeo teške povrede, a nakon lečenja na VMA, prebačen je u zatvorsku bolnicu, odakle je naposletku prebačen u pritvor, gde će čekati suđenje. Tokom istrage tužilaštvo je obavilo i neuropsihijatrijsko veštačenje, kojim je utvrđeno da je Lejić uračunljiv i da nije duševni bolesnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: